Zo snel gebeurd..

In de vroege ochtend van vorige zondag, toen ik naar huis reed na een topeditie van Zeverrock2016, was ik getuige van een zwaar auto ongeluk. Een auto reed aan hoge snelheid over de N60, raakte ter hoogte van wegwerkzaamheden de middenberm, ging over kop, raakte talloze betonblokken en bleef naar mijn gevoel eindeloos tollen en draaien. Een enorme stofwolk was het abrupte gevolg en over honderden meters lagen graszoden,  betonstukken en auto onderdelen.  Ik heb mijn auto aan de kant gezet en ben, net als een andere bestuurder die getuige was, uitgestapt. De betroffen auto was herleid tot schroot, lag op z’n kop en de chauffeur lag doodstil op het ochtendkoude asfalt.

Ik ben naar het slachtoffer toegelopen, mij er goed en wel van bewust dat ik zonder enig hulpmiddel maar bitter weinig zou kunnen doen. Terwijl de andere getuige de hulpdiensten opbelde en de brokstukken op de andere weghelft probeerde op te ruimen, heb ik het hoofd van het slachtoffer in mijn beide handen genomen om het, voor zover mogelijk, te stabiliseren. Op mijn knieën, dichtbij het slachtoffer, rustig maar vastberaden, heb ik hem zonder ophouden toegesproken, hem gesmeekt om bij ons te blijven, te luisteren naar mijn stem, in een op dat moment rotsvaste overtuiging dat dat zou helpen.

Wat duurt het dan lang voor politie, ziekenwagen, MUG en brandweer er dan zijn. Elke minuut leek een eeuwigheid. Letterlijk.

Slapen zat er voor mij bij thuiskomst niet meteen in, teveel adrenaline gierde nog door mijn lijf. Manlief heeft mijn verhaal keer op keer opnieuw aanhoord❤️

Ik lees vandaag in de krant dat de jongeman nog steeds in levensgevaar verkeert.

Bij deze een oproep aan allen, draag je veiligheidsgordel, ook als het niet nodig lijkt omdat je maar een korte afstand moet afleggen. Houd je aan de snelheidsvoorschriften, ook als er geen kat op de weg is.

Een ongeluk is écht zo snel gebeurd..

liefs,

IMG_0599

Advertenties

4 thoughts on “Zo snel gebeurd..

 1. Oh, Kathleen, wat een vreselijke ervaring. Goed dat je zo koelbloedig bleef. Hopelijk komt alles n orde. Maar vooral hoop ik dat ook jij dit kan verwerken. Het is niet niks wat jij gedaan hebt. Probeer er zo veel mogelijk over te praten. En probeer krachtige halen uit het feit dat iemand gered hebt. God bless you.
  Lieve groetjes,
  Veerle

  • Dankjewel Veerle voor je lieve reactie. Ik heb die jongeman zijn leven geenszins gered, daarvoor kon ik veel te weinig doen. Het enige waarop ik een beetje hoop is dat hij zich niet alleen heeft gevoeld door het horen van mijn stem.
   ❤️

   • Wow, en wat heb je daar een belangrijke taak volbracht, hoe geweldig is het als je warmte en aandacht mag ervaren op zo’n afschuwelijk moment als zoiets je overkomt. Ook mensen die er niet meer lijken te zijn kunnen vaak nog prima geluiden en aanraking waarnemen.

   • Dankjewel Sandra. Op de meest onverwachte momenten vraag ik me af hoe het met de jongeman zou zijn, of hij er nog is.
    Het doet deugd te lezen dat mijn woorden misschien toch gehoord werden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s