Mysterieuze betoncirkel;)


Citylights
Het project Citylights Boulogne-Billancourt vordert gestaag. Dat zie je des te meer als je na enkele weken in Vlaanderen te zijn geweest, hier opnieuw een blik uit het raam werpt. Op bovenstaande foto’s zie je aan de rechter zijde ons flatgebouw staan.

Op het dak van het toekomstige bedrijfsrestaurant van het kantorencomplex is al een minituintje aangelegd. Zo komen er een drietal, op drie verschillende etages. Rond het tuintje komt een houten terras waar de vermoeide werknemer zal kunnen uitblazen (of een sigaretje zal kunnen roken, we zijn tenslotte in Parijs;)

IMG_0623

Alle gebouwen, met uitzondering van één zijde (en ja, laat dat nu net de zijde zijn waar wij in de verte tegenaan kijken) zijn in hun nieuwe jas gestoken, de buitenliften zijn weggehaald en ik zie binnenin her en der al spotjes hangen.

Op dit moment zijn de grondwerken in volle gang. Ik hoor het geronk van bulldozers (ik zocht hiervoor een mooi Nederlands woord en vond: ‘grondverzetmachine’. Uit vrees dat geen kat dan weet waarover ik het heb, hier dus toch maar de Engelse variant gebruikt;) die in en uit de ondergrondse parkeergarage rijden. Op de website van het project kon ik volgende schets downloaden, waarop bovenaan een deel van de toekomstige tuin te zien is. Daarvoor zijn nu de grondwerken van start gegaan.

IMG_1070

 

Omdat ons appartement gelegen is aan die tuinzijde krijgt dat onderdeeltje van ons vanzelfsprekend meer dan gewone aandacht. Op de computeranimaties en in de brochures ziet het er alvast aantrekkelijk uit:

Schermafbeelding 2015-04-28 om 10.12.00 Groot was mijn verbazing toen ik zondag naar buiten keek. Triomfantelijk in het midden van de gelijkvloerse chaos ligt een licht verhoogde cirkel. Enorm qua afmeting, perfect cirkelvormig, in beton en voorzien van heel wat lagen zwarte, pekachtige isolatie. Héél mysterieus, want geen kat die weet wat dat gaat worden, en dus speculeren we er hier maar op los.

IMG_0616

Een vriendin van me is ervan overtuigd dat hier een grote draaimolen gaat gezet worden, speciaal voor mij;-) Dan kan ik, net zoals Mary Poppins, rondjes draaien op het paardje met de langste staart;)

Carousel

IMG_0622

Pat laat zijn fantasie helemaal de vrije loop en maakt me wijs dat het een platform is waarop de Franse vlag gaat wapperen en waarop président Hollande voortaan zijn toespraken gaat houden. Tsssss…

Ik vermoedde dan weer dat een gigantische fontein de tuin gaat sieren, maar dat idee heb ik al laten varen, want de cirkel is niet echt een kom, eerder een platform. Geen fontein dus, hoewel de vele lagen isolatie doen vermoeden dat ergens vocht dient geweerd te worden. Op de bovenstaande schets waarop ook de tuin te zien is, zie je grote symmetrische grascirkels; misschien is het daar wel een eerste onderdeel van.

Eén ding staat vast: ik ga dat hier fameus in de gaten houden!

Hoe zalig gaat dat zijn, als al die werken definitief achter de rug zullen zijn. We oefenen nog even geduld. Tegen september zou alles zo ongeveer klaar moeten zijn, we brengen het nog wel op. Wat zijn die enkele maanden in een totaalproject van dik drie jaar?

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

4 thoughts on “Mysterieuze betoncirkel;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s