Lente!

Vorige zondag diende de lente zich aan. Na een milde  winterperiode was er die eerste dag met volop zon, hemelse temperaturen en  een deugddoend, stralend wit licht.

Zo’n eerste lentedag heeft in een stad als Parijs zo zijn gevolgen. Iedereen komt naar buiten:). De metro zit overvol, de fietspaden worden weer gebruikt waarvoor ze dienen, de kledingzaken verkopen de eerste ‘nieuwe collectie’ items na wekenlang afgeprijsde artikelen aan de man te hebben gebracht, en de parken vullen zich met honderden, correctie: met duizenden wandelaars.

IMG_0477

 

In de Jardin du Luxembourg had de vrouwelijke parkwachter alle moeite van de wereld om de vele zonnekloppers van het gazon weg te houden. Ze liep langs, floot agressief op haar fluitje, maande daarna met een vriendelijk handgebaar de mensen aan om de perken vrij te maken en stapte kordaat verder,  andere overtreders tegemoet. Zich hoogstwaarschijnlijk meer dan bewust van het feit dat de weggejaagden zich, van zodra zij uit het gezichtsveld verdwenen was, weer uitdagend op de ‘pelouzen’ neervlijden.

IMG_0478

Parisiens laten zich op de eerste lentedag niet zonder slag of stoot van de grasmatten verjagen. Deze dame zou beter moeten weten;)

In het park van Les Tuileries was het niet anders: je kon er zowaar op de koppen lopen. Hier mag je wel op het gras, geen sprietje was onbedekt.

IMG_0479

IMG_0480

Dan maar terug naar onze thuishaven Boulogne, waar een terras met wél nog enkele lege stoelen en tafeltjes ons meer dan verwelkomend aankeek. Een ijsje, graag! 

IMG_0483Liefs,

IMG_0599

 

Advertenties

One thought on “Lente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s