Lang leve Muji!

Kijk, we moeten daar niet onnozel over doen, de meeste winkels die je in Parijs vindt, die kom je ook tegen in Gent, Brussel, Barcelona, Londen enz… Echt waar. Voor exclusiviteit hoef je niet naar Parijs. (Wél voor andere dingen, dat spreekt voor zich:)

En toch loop ik al van zolang we hier wonen met steeds meer plezier binnen bij Muji. Een oorspronkelijk Japanse keten die ik eerder niet kende, want er is er geen  in België. Nog niet, want heel lang kan dat toch niet meer duren:)

De benaming in het Japans is Mujirushi Ryōhin, vertaald als No Brand Quality Goods.

Bij Muji vind je leuke spullen voor thuis. Dat zijn: leuke en makkelijke pyama’s, pantoffels, kleine meubelstukken, toiletgerief, bureauaccessoires, handige opbergdozen in alle maten (van de grootte van een telefoonchip tot groter dan een XL bananendoos), makkelijke kledij, reisbenodigdheden enzovoort.

De producten van Muji zijn eenvoudig, hebben geen merknaam, worden met aandacht voor het milieu geproduceerd, en zijn vriendelijk geprijsd. (en neen, ik heb geen aandelen in de shop, maar ben gewoon een enthousiaste klant).

SEC_9

Alles in een zeer eenvoudig en  strak ‘zendesign’. Ik houd er wel van!

De laatste maanden loop ik nòg vaker de Muji binnen voor de , ‘lang zullen ze op voorraad zijn’ XL plakrollen.

4547315783489

Vroeger kocht ik deze in tientallen bij Ikea, maar die waren kleiner en de rolletjes papier waren bij zeer regelmatig gebruik, logischerwijs meteen op.

Zoals u wel weet loopt hier een Heilige Birmaan rond, en Heilige Birmanen hebben een zijdeachtige vacht. Streelzacht, very fluffy, in een wonderbaarlijk scala aan kleuren van wit tot rossig rood. Het is een schat, een troetelbeest, een compagnon van ’s ochtends tot ’s avonds laat. En… hij verliest haar. Zijdezachte haren die minutenlang dwarrelen door de lucht om meters verder neer te gaan liggen.

IMG_0218

Ziet u waar ik naartoe wil?

Die plakrollen zijn hier ondertussen een levensnoodzakelijk goed geworden. En bij Muji hebben ze die in een XL uitvoering. Mét een bijpassende standaard, zodat je, als je hem op een strategische plek neerzet, steeds toegang hebt tot de oplossing van het ongemak;)

Muji2

Wég is al het stof en zijn alle haren van het tapijt, de bank, het bed, de kledij, het aanrecht. Tot de volgende dag, want dan moet je weer aan de slag.

Lang leve ‘de plakrollen’, lang leve Muji!

Liefs,

IMG_0599

 

 

Advertenties

4 thoughts on “Lang leve Muji!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s