Tuinfeest in Parijs!

x274_660f-fdj-que-faire

Komend weekend viert de stad Parijs opnieuw het ‘Fête des Jardins‘. Alle parken, tuinen, volkstuinen, dierentuinen en dies meer zetten het komende weekend hun beste beentje voor om de inwoners te vergasten op buitenactiviteiten allerhande.

Biologische tuinbouw, proeverijen, fauna en flora bewonderen, leren composteren en verpotten, het gebruik van aromatische planten, insecten op het menu zetten, u leert het allemaal in de vele serres, tuinen en parken die de hekken wijd open gooien.

Dat Parijs een ontzettend groene stad is, daar heb ik het al eerder over gehad. Laatst ontdekten Pat en ik tijdens een zondagse wandeling totaal onverwacht de tuin van het Musée des Archives Nationales. Een oase van rust temidden van de drukbevolkte en vooral druk bezochte kuierstraatjes in de Marais.

Schermafbeelding 2014-09-25 om 11.07.24

Het Hôtel de Soubise en het Hôtel Rohan (u vindt het museum aan de Rue des Francs-Bourgeois nr 60) zijn enkele van de mooiste bouwkundige parels in de stad. Het permanente museum dat er is gevestigd herbergt opmerkelijke stadsdocumenten, daterend van in de Middeleeuwen. Vaak vinden er tijdelijk extra tentoonstellingen en concerten plaats, en het museum is ook een zeer aantrekkelijke locatie om er ‘La nuit Blanche’ of ‘La Fête de la Musique’ te beleven.

Naast de opvallend mooie paleizen zijn er dus ook de tuinen. Even opmerkend, mooi en uitnodigend:

IMG_2590 IMG_2604 IMG_2603 IMG_2597

musée des archives2

 

IMG_2595 IMG_2594
IMG_2592

Zomertijd, bloeitijd:)

Musée des archives

 

Liefs,

IMG_0599

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s