Home sweet home

Mijn eerste volledige dag in Parijs na een frisse lentestop, en dat was gisteren meteen een schot in de roos.

Vooreerst zijn er de werken hier. Ik mag dan wel een dikke 4 weken geluierd hebben aan de Zeeuwse kust, de Bob de Bouwerkes in Boulogne-Billancourt hebben dat niet gedaan. Hier werd tijdens mijn afwezigheid met vereende kracht en dapper strijdend tegen alle mogelijke weergoden verder gezweet en gezwoegd.

Ondertussen kijken wij uit op één gedeeltelijk vernieuwde gevel. Dat gaat snel zeg! Op onderstaande foto ziet u de twee onderste etages met de nieuwe ramen:

IMG_2506

En eens dat proces is gestart, gaat het hard:

IMG_2513 IMG_2515

Allez hup, met dank aan manlief die plichtsgetrouw de foto’s bleef nemen terwijl madame in haar luie strandstoel lag:

IMG_2542

Dat was alvast de eerste verrassing bij thuiskomst: het vernieuwde uitzicht en de hoop op een uiteindelijk einde aan de lange jaren van boren, graven en trillen. Maar we zijn er nog lang niet, laat dat duidelijk zijn.

Gisteren was het zondag en dan maken Pat en ikzelf graag een uitstapje naar de stad. De Marais draagt onze voorkeur weg, en omdat het erg lang geleden was togen we die kant weer eens op.

Dat heeft ons niet gespeten. Bij het kuieren langsheen de winkels van de Rue des Francs Bourgeois hielden we halt op de binnenkoer van de ‘Bibliothèque Historique de la ville de Paris’. Daar zou over 5 min een keur aan geschoolde operastemmen (en dan noem ik: Fé Avouglan, Diane Monceau en Luca de Bernardi) een gratis concert geven. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen, temeer er nog zitplaatsen waren op de eerste rij. Totaal onverwacht konden wij genieten van tientallen heerlijke aria’s, en dat in een historisch kader om ‘u’ tegen te zeggen. Van het zeemzoete ‘Casta Diva’ naar het speelse ‘l amour est enfant de Bohème’ uit Carmen. Van het prachtige Flowerduet uit Lakmé hoppend naar meezingers als ‘O Sole Mio’ en ‘Granada’… De volle twee uur zijn wij blijven zitten, genietend van zoveel schoonheid, op een plek die qua akoestiek niet moest onderdoen voor de Scala in Milaan;)

IMG_2518

Een zeer amateuristisch opgenomen impressie, maar u kan even kort meegenieten, altijd beter dan niks:

Ik kwam ogen en oren tekort:)

IMG_2535

OperaMarais

En wat dacht u? Zoveel moois gezien en gehoord, we kregen er zowaar een hongertje van. Het was overigens al na zevenen. Op de terugweg naar huis kwamen we langs de Rue de Sévigné, alwaar de super gezellige en intieme tapasbar van San Pablo is gevestigd. Met een echtgenoot die tot zijn 18de in Spanje is opgegroeid kunnen wij daar onmogelijk langslopen zonder eerst enkele tapas te proeven.

IMG_2536

Noem het en het stond op ons piepkleine tafeltje: patatas bravas, calamares, chorizo, queso frito, vino tinto, alcachofas en meer van dat fraais. Als toetje nog een assortiment turon en een crema catalana.

De rode wijn smaakte voortreffelijk, en het was handig dat we niet meer in de auto moesten, want het volledige kannetje ging op:) De metro bracht ons weer veilig thuis, net op tijd om de tweede helft van het voetbal nog even mee te pikken. Net voor het slapengaan waren we er nog getuige van dat Frankrijk won van Honduras.

Zeg nou zelf, dat is toch een fijne dag, niet? En hoewel de Zeeuwse kust een van mijn absolute topbestemmingen is, Parijs is en blijft een verrassende en zalige stad:)

Liefs,

IMG_0599

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s