Musée du Quai Branly

Na een kleine twee jaar in de Franse hoofdstad heb je al heel wat gezien van de stad, en toch is er altijd weer een moment waarop je denkt: ‘Hoe komt het dat we dit nog niet eerder hebben gedaan?’

Dat was ook zo met ons bezoek aan het Musée du Quai Branly. Een ware verademing, want dit is absoluut geen stoffig museum. De aparte architectuur (het museum loopt als een lange grote balk overheen de tuin) en het groene karakter zorgen voor een prikkelende nieuwsgierigheid vooraf en een een frisse en boeiende ervaring nadien. Het museum is vlakbij de Eiffeltoren gelegen, en vanuit de museumtuin is ‘La Grande Dame’ dan ook van op verschillende plekken in al haar pracht te bewonderen.

QuaiBranly2

 

20140406_160505

Het museum herbergt duizenden etnologische kunstvoorwerpen. Binnen word je overstelpt met kunstschatten afkomstig uit zowat alle werelddelen, en buiten ligt, afgeschermd van de straat door een dikke glazen wand, een uitnodigende wandeltuin. In die tuin is het museumcafé gevestigd, waar je terecht kan voor een overigens heerlijke Café of Thé Gourmand. De macarons die ons bord sierden waren van voortreffelijke kwaliteit:)

QuaiBranly

Bij het bewonderen van de vele uitgestalde kunstvoorwerpen schoot meer dan één keer de idee daar mijn hoofd: ‘Hier kan ik iets leuks mee doen in een les muzische opvoeding’;)

Het Musée du quai Branly is een groot museum, trek er dus voldoende tijd voor uit, want het loont de moeite. Op 23 juni 2006 werd het officieel geopend door de toenmalige Franse president Jacques Chirac, die in de Franse hoofdstad een duurzaam cultureel monument wilde nalaten.

Het museumpand is een ontwerp van de architect Jean Nouvel en beslaat met zijn vier gebouwen een oppervlakte van 40.600 m².
Om een natuurlijk karakter te benadrukken is een muur van 200 meter lang en 12 meter hoog aan de buitenzijde volledig begroeid met planten. Heel bijzonder, en door zowat iedereen die er langsloopt gefotografeerd.

IMG_016920140406_180606Dit beeldje vond ik het allermooist:)
20140406_180716

We keren er heel gauw nog n keertje terug, want we hebben nog niet alles gezien…

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

2 thoughts on “Musée du Quai Branly

 1. Chère Kathleen,

  Even zeggen dat ik je recensie van het Musée du Quai Branly zo leuk vind.

  Heb je de speciale expo Bois Sacré ook gezien, zijn daar misschien wat foto’s van in je reportage?

  Hartelijke groeten ,

  Marion Vinke Envoyé de mon iPad

  >

  • Hi Marion,
   helaas, de deelexpo ‘Bois Sacré’ hebben we toen niet gedaan. Er was zoveel te zien in iets te weinig tijd. Maar geen nood, ik wil er heel graag nog eens terugkeren, want vanaf 6 mei loopt alweer een nieuwe expo: ‘Tatoueurs, Tatoués’ en ook die wil ik ook heel graag zien.
   Er komt vast nog een vervolg op dit blogje:)
   Vriendelijke groet,
   Kathleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s