Zonovergoten zondag in het Bois de Boulogne.

2 februari 2014, het is buiten eerder lente dan putje winter. De parken worden ruimschoots gehoord in hun smeekbedes om wandelaars, joggers, fietsers en skaters.

De lokroep van de vogels, de eenden en de uitgelaten hondjes klinkt onwaarschijnlijk oorverdovend. Met z’n allen geven we er maar al te graag gehoor aan, en spurt iedereen na de lunch naar buiten.

Mensen genieten van de warme zonnestralen op hun bleke huid. Watervogels starten met de voorbereidingen van hun nest. Honden strekken de poten en betreden ‘schoorpotend’ de oevers van de vijver. Dit alles kan je op zonnige zondagen zien en beleven in het Bois de Boulogne.

Ook Pat en ik togen naar het grootste park van Parijs. Metrolijn 9 tot in La Muette en dan verder te voet, voor een fijne wandeling rond de vijver:

Schermafbeelding 2014-02-02 om 16.03.24

IMG_2050 IMG_2051

En zie eens hoe klaar het water in de vijver is:

IMG_2052 IMG_2053 IMG_2055

Na de wandeling stapten we op het gemakje terug richting metrostation Ranelagh op diezelfde lijn 9, en omdat het nog steeds lekker warm en zonnig was deden we er het korte stukje tot metrohalte Jasmin ook nog bij.

Onderweg nog een warme appelflap van de plaatselijke warme bakker opgepeuzeld en thuis wachtte ons een smakelijk kopje thee.

Een zondag zoals die behoort te zijn: gezond, lazy, prettig en gezellig:)

Hopelijk had u ook zo’n heerlijke zondag 2 februari 2014,

Liefs,

IMG_0599

 

2 thoughts on “Zonovergoten zondag in het Bois de Boulogne.

  1. Wij zaten in het regenachtige Tourtour. Heel gezellig binnen met het kacheltje aan. Lekker gelezen en kleine klusjes gedaan. Gaan donderdag weer richting Zwitserland en Nederland, maar ook daar volgt de regen ons. Toch maar weer eens richting Parijs komen, want daar is het nu toch wel heel lekker weer. Liefs en tot vlug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s