Poezencafé:-)

Voor Parijs- én kattenliefhebbers aller lande: een geweldige tip!

chat-bleubasgris

Geïnspireerd op de Japanse ‘Cafés Neko’ heeft nu ook Parijs haar eigen kattencafé. Op het adres 16, Rue Michel Le Comte, 75003 Parijs (in de Marais) opende initiatiefneemster Margaux Gandelon een theesalon, waar je desgewenst poezels op de schoot krijgt om eindeloos te aaien:). Sedert de opening in september 2013 is er nog geen dag voorbijgegaan of het café was volgeboekt. Parijs herbergt dus héél wat kattenliefhebbers.


cafe-neko

De katten krijgen in het café de vrijheid om zich overal te nestelen, behalve in de keuken. Van de gasten wordt verwacht dat ze op een correcte manier en met respect voor hun natuurlijke onafhankelijkheid omgaan met de poezen. Dat betekent: geduldig wachten tot poeslief zelf contact neemt en aangeeft of ze al dan niet geaaid wil worden. Het is dus absoluut niet de bedoeling dat je als klant de hele tijd achter de katten aanrent om hen te pakken te krijgen. Trouwens, als een kat geen zin heeft in gestreel, dan zal ze dat ook wel duidelijk te kennen geven. Verstandig om niks te forceren dus, wil je geen krabletsels oplopen;)

Enkele geschikte poezen werden aangeleverd door verschillende kattenopvangcentra uit de buurt. Op deze manier konden ook enkele poesies gespaard worden van een geplande euthanasie. De katten staan allemaal onder toezicht van een dierenarts. Alles in het café draait om respect voor het welbevinden van de dieren. Door rustplekken in de hoogte te voorzien kunnen poezen die even rust willen zich veilig wegstoppen voor de grijpgrage handen van de bezoekers. Camera’s houden een en ander in de gaten.

Voor de poezen is een aparte kamer ingericht met voer, kattenbakken en extra rustplekken. Geen gevaar dus dat u uw aromatische kop thee dient te nuttigen naast een kattenbak;)

75597_fcb6c32c01a07a9cf0ddd599993beefe

Na enkele maanden werken in het poezencafé merken medewerkers op dat de katten ervoor zorgen dat de klanten veel gemakkelijker contact zoeken met elkaar, in vergelijking tot een ‘gewoon café’. Het gezamelijk bekijken van de poezels geeft aanleiding tot gezellige babbels. Er heerst, door het veelvuldige gespin van de gelukkige katten een ‘zenachtige’ sfeer (in het Frans zegt men: ‘ronronnement’, klinkt een heel stuk gezelliger dan ‘gespin’ vind ik) . Je komt er aangenaam tot rust. Trouwens , het is wetenschappelijk bewezen dat het geluid van een spinnende kat ontspannend werkt. Ook de poes zelf maakt al spinnend endorfine vrij, een stof die bekend staat om haar pijnstillende werking, een stofje ook waar je gelukkig van wordt en wat je ontspant.

momo_cafe_neko_vienna

Mentale genezing of een gezonde dosis ontspanning als extraatje bij een bezoek aan een theesalon, wat wil ’n mens nog meer?

Liefs,

IMG_0599

 

 

 

 

 

 

Advertenties

3 thoughts on “Poezencafé:-)

  1. Oooooooooh Kathleen, zo skattig ! Als ik eens naar Parijs ga,wil ik daar vast en zeker eens langs gaan. Bedankt voor de tip !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s