Ile Saint-Germain

Gisteren was opnieuw een zonnige dag. Het lijkt er eerder op dat de lente een comeback wil maken dan dat de winter zich aandient. De temperatuur liep in Parijs op tot om en bij de 11 graden. En wat doet ’n mens op zo’n heerlijke dag? Juist, die gaat fietsen:)

Het stalen ros werd uit de kelder gehaald, de website van Geocaching werd geraadpleegd en het besluit werd genomen om het nabijgelegen eiland Saint-Germain nog eens te ‘vereren’ met een bezoekje:) We deden het hier al eerder.

Foto 13-05-13 om 14.20

Het Île Saint-Germain is een eiland in de Seine op zo een twee km van huis. Het eiland behoort tot de gemeente Issy-les-Moulineaux en is met beide Seine-oevers verbonden door de Ponts de Billancourt.

Tot 1980 was het eiland één groot militair gebied. Nadien werd het in twee delen opgesplitst: één oostelijk deel deel werd een 18 hectare groot park, en het andere westelijke deel werd bestemd als woonzone voor kunstenaars en architecten. Er staan dan ook pareltjes van villa’s. In dit deel werden ook volkstuintjes aangelegd, die nog steeds onderhouden worden, vaak door oud-Renaultarbeiders.

Het eiland werd door Maurice De Vlaminck (ondanks wat zijn naam doet vermoeden een Fransman, schilder, geboren in Parijs in 1876 en overleden te Rueil-la-Gadelière in 1958) op doek vastgelegd:

Vlaminck

Het Ile Saint-Germain is een heerlijke plek om te gaan wandelen. Zomer en winter. En daar denken meer mensen zo over, want je bent er nooit alleen.

Die kleuren, buitengewoon:

IMG_1758 IMG_1761 IMG_1762

Mijn nieuwe fietstas, helemaal ‘assortie’ met de buitenwereld:)

IMG_1763

IMG_1768

We bleven deze keer niet enkel in het parkgedeelte van het eiland. Ook het woongedeelte, waar nogal wat kunstenaars en architecten hun huiselijke rust hebben gevonden is een bezoekje meer dan waard. Er staan parels van huizen en huisjes, en langs de oevers van het eiland willen de woonboten al helemaal niet onderdoen voor de ‘vaste vollegrondbebouwing’:

IMG_1767
IMG_1769 IMG_1770 IMG_1771

IMG_1773

Op het uiterste westelijke punt van het eiland heb je een mooi uitzicht op dat andere Seine-eiland hier: Het Ile Seguin. Daarop staat, op het uiterste oostelijke punt dan weer nog dit overblijfsel van de oude Renaultfabriek:

IMG_1764

Een heel fijne namiddag was dat weer. En o ja, de cache hebben we, na lang zoeken en veel berekeningen, ook nog gevonden! 🙂

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

One thought on “Ile Saint-Germain

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s