Moh…alles nieuw!

We hebben wel eens lachend tegen elkaar gezegd: ‘Die werken hier zijn gestart op het moment wij naar Parijs verhuisden. ’t Is precies of ze doen het speciaal voor ons. Een herwaardering van de buurt voor die twee Belgskes;)

Maar het lijkt er nu echt wel op dat de omgeving hier drastisch gaat veranderen:

De torens, dat wisten jullie al hé, die krijgen een compleet nieuwe jurk en de grond eromheen wordt omgetoverd tot een park. In grote lijnen gezegd.

20131022_153533_resized_1 20131022_153640_resized_1

Maar dat is niet alles. Gisteren zat ik nog eens op de metro, mijn geliefde lijn 9, en wat zie ik? Grote affiches kondigen compleet nieuwe metrostellen aan op lijn 9! Vanaf eind okt 2013 alstublieft. Wooootttt!!!!

20131022_152958_resized_1

Ziet u hoe mooi ze zullen zijn? Met deuren die volledig automatisch opengaan, dus geen gedoe meer met dat hendeltje dat steeds zo plakkerig en vies is … En die stoeltjes, mooi hé! En geen aparte wagons meer, één lange trein met veel extra zit- en staanplaatsen.

De reizigers van lijn 9, toch de derde grootste lijn in Parijs met meer dan 135 miljoen reizigers per jaar, worden via deze website netjes op de hoogte gehouden.

Byebye oude stellen….

metro3

Byebye graffiti op de deuren, byebye vieze stoeltjes, byebye vuile vloer….

metro2

In de metrogang die leidt naar de uitgang hangen nu gloednieuwe informatieborden op. De uren van de bussen, hoe lang je dient te wachten op de volgende bus, hoe het zit met de drukte op andere metrolijnen… alles overzichtelijk op grote schermen:)

metro

Moh… ’t is niet te geloven hé;) Sjiek zulle!

En het verhaal is nog niet afgelopen, want ook in ons eigenste appartementsgebouw hebben ze de renovatiemicrobe te pakken. De inkomhal was, toen wij naar hier verhuisden, heel donker en een beetje stoffig. Enkele maanden geleden haalden ze alle donkere stoffen van de muren en diezelfde muren kregen in de plaats een frisse lichte kleur met een sjieke marmer-look:)

Ook nieuwe brievenbussen behoorden tot het pakket:

20131022_170236_resized_1

En, last but not least, nu starten ze ook met de aanpak van de gangen:) haha… Bij ons in de gang hing ook van dat dikke vuile bruine vloerkleed aan de muren. Ik had steeds een beetje een hotelgevoel als ik van de lift naar mijn voordeur stapte. Vorige week kwamen BobdeBouwertjes alles wegnemen, er werden voorlopig niet-aan-te-ziene-maar-tijdelijke-dus-niet-erg neonlampen geplaatst en het plafond kreeg al een fris witte verflaag. Ben reuze benieuwd wat ze aan de muren gaan doen. Maar ik ben niet al te kritisch. Zelfs als het weer bruine stof wordt, zal het alleszins een fraaie verfrissing zijn:)

20131022_170351_resized_1

 

Allemaal speciaal voor ons zegt Pat‘, en hij glimlacht van oor tot oor;)

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s