Mode en Parijs, onlosmakelijk verbonden

In Antwerpen wordt momenteel heel wat aandacht besteed aan de reputatie van de stad als modecentrum. Het is een feit dat heel wat Belgische ontwerpers internationaal scoren, en dan heb ik het niet enkel en alleen over Natan;)

Ook in de Franse hoofdstad heeft men te maken met een wereldvermaard imago waaraan, op regelmatige basis, extra aandacht dient besteed te worden. Op dit moment loopt in dit kader een tentoonstelling die ik dolgraag wil zien:

Van 17 okt tot en met 16 maart (u heeft dus nog even de tijd), in het museum Carnavalet, gelegen temidden de Marais, loopt de expositie: ‘Roman d’une garde-robe‘. Met name het vermaarde modehuis Chéruit, één van de grootste Parijse couturepaleizen aan het begin van de 20ste eeuw, wordt er onder de aandacht gebracht.

Helleu_XXIX_Madame_Chéruit

 

Mme Madeleine Chéruit

Chéruit1

De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van de loopbaan van Alice Alleaume. Zij was de allereerste verkoopster bij het huis Chéruit op het Place Vendôme, van 1912 tot 1923.

modehuis

Het verhaal van een rijkgevulde kledingkast, netjes en rijk gedocumenteerd aan de hand van kwaliteitsvolle kledingstukken, de bijzondere levensloop van een familie, het leven van een op-en-top Parisienne en de geschiedenis van een modehuis. Ik ben alvast geïnteresseerd!

Expo le Roman d’une garde-robe
Musée Carnavalet
23, rue de Sévigné, 75003 Paris
Tél. 0033 1 44 59 58 58
Open van dinsdag tot zondag, van 10 h tot 18u

expo-carnavalet

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s