Tentoonstelling: de zussen van Napoleon

In het Museum Marmottan kan u vanaf heden tot en met 2 februari 2014 een tentoonstelling bezoeken die gewijd is aan de drie zussen van Napoleon. (Panoleon! zei mijn papa altijd vroeger, en sedertdien moet ik mij altijd concentreren om die naam correct uit te spreken;)

Napoleon I had drie zussen: Elisa, Pauline en Caroline (wat ’n mooie namen hé). Die  zusjes Bonaparte waren alle drie eigenlijk wel ‘bijzondere gevallen’.

Zo was Pauline enige tijd getrouwd met General Leclerc. De Boulevard Général Leclerc is ook in Boulogne-Billancourt een belangrijke straat. En Elisa ging door het leven als Princes van Piombino en  Lucca en bovendien als  Groothertogin van Toscane. Caroline trouwde met Murat , heerser van Napels. Hun levens waren alles behalve modaal. Aan de hand van beelden, schilderijen meubels, sieraden en nog meer van dat fraais wordt dat boeiende leven van hen overzichtelijk in kaart gebracht.

soeurs_napoleons

Marmottan: Rue Louis-Boilly 2, 75016 Parijs. tel: 0033 1 44 96 50 33. Open van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 18u. Op donderdagavond kan u er terecht voor een nocturne tot 20u.

Liefs,

IMG_0599

 

Advertenties

4 thoughts on “Tentoonstelling: de zussen van Napoleon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s