Eilandhoppen in Parijs

De titel klinkt exotischer dan het eigenlijk is, maar toch…

Parijs telt zowaar enkele eilanden. Die zijn gelegen in de Seine. Het meest bezochte is het Ile-de-la-Cité in het centrum van de stad. Op dit kleine lapje grond temidden de Seine is Parijs ontstaan. Een kleine nederzetting van een volksstam die men de Parisii noemde lag aan de basis van de nu wereldvermaarde lichtstad.

Naast het Ile-de-la-Cité ligt het Ile Saint-Louis, een drukbezocht eiland met smalle straatjes en talloze winkeltjes om dagelijks de vele miljoenen toeristen te vermaken.

En als je de Seine stroomafwaarts volgt kom je vanzelf de twee eilanden tegen die iets dichter bij ons gelegen zijn: het Ile Saint-Germain en het Ile Seguin, dat hier vlak voor de deur ligt.

Foto 13-05-13 om 14.20

Over het Ile Saint-Germain wil ik het heel graag even hebben. Pat en ik wandelden er  enkele dagen geleden naartoe. Een klein half uurtje stappen en we konden de brug die naar het eiland leidt oversteken. Tot 1980 was het eiland in handen van het ministerie van Defensie, maar nu is de ene kant van het eiland voorzien van woningen (vooral kunstenaars en architecten lijken hier een vaste stek te hebben gevonden) en de andere helft wordt compleet ingepalmd door een 18 ha groot en werkelijk prachtig park waar de buurtbewoners (en daar reken ik mezelf dan graag bij;) heerlijk kunnen vertoeven. Picknicken, paardrijden, rusten, wandelen, sporten en spelen, het kan er allemaal. Klein en groot vinden hier vertier en rust.

Schermafbeelding 2013-05-13 om 14.30.59

Als u in Parijs bent zal u er vast niet aan denken om ook eens tot de uiterste Zuidwestenhoek af te zakken, maar ik raad een bezoek aan Saint Germain zeker aan! Een moment van groene rust na een hectisch stadsbezoek… wie wil het niet?

IMG_1179

En om u alvast een voorsmaakje te geven volgende foto’s:

IleSaintGermain IlesaintGermain2

In een kikkerpoel kwaakten de kikkers er lustig op los, en het duurde niet lang of Pat en ik dachten terug aan de talloze slapeloze nachten in Lelystad, waar de honderden kikkers in de sloot achter de tuin ons wakker hielden:)

kikker

Her en der verbinden bruggetjes het eiland met de oevers van de Seine:

IMG_1151 IMG_1160 IMG_1166

Op bepaalde plekken lag het zaadpluis van de populieren wel erg dik bezaaid. Het leek wel alsof het had gesneeuwd, ik weet nu waarom mensen die hier vlakbij wonen ramen en deuren dicht moeten houden in deze periode van het jaar. Niet leuk als het naar binnen waait, maar wel leuk om er doorheen te wandelen:)

IMG_1167 IMG_1169 IMG_1174 IMG_1175

Bent u nu niet verkocht? Ikke wel:)

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

4 thoughts on “Eilandhoppen in Parijs

  1. Ja zeker, in feite woon jij toch in een “pracht” stad! Je hebt echt alles rond jou : cultuur, natuur, musea etc …. Een stad om weg te dromen, alle dagen andere plannen en uithoeken van de stad te verkennen , … Beetje om jaloers op te zijn ! Geniet er volop van en veel liefs, Nath

  2. Pingback: Ile saint Germain | Ons Parijsavontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s