Vriendschap en Saint Agur

Twee weken geleden had ik een vriendin op bezoek in Parijs. We babbelden urenlang, we winkelden, we aten en aperitiefden en trokken, echt waar, ook nog de stad in. Het Place des Vosges werd bezocht en prachtig bevonden, maar ook Boulogne kon het vriendinnetje bekoren. Vooral nu het park baadde in frisgroene en snoepjesroze tinten.

annekeparijs

Je moet een Vlaams vriendinnetje uit de streek van Deinze op bezoek krijgen in Parijs om ook een lekkere op-en-top Franse kaas te leren kennen:)

Het vriendinnetje leerde me Saint Agur kennen, een romige blauwschimmelkaas met een zachte smaak. Smeuïg op een stukje stokbrood of pittig als blokje op het topje van je vork. Deze Franse blauwader is smaakvol met een romig karakter, ondanks zijn pittige blauwadersmaak. Nu hou ik zelf niet zo van blauwe schimmelkazen, maar deze is erg zacht. Door de bereiding met koemelk is de kaas milder dan de alom bekende Roquefort. De melk voor de bereiding van Saint Agur is afkomstig van 300 boeren uit de Auvergne. Ik kocht het kuipje met de smeerbare variant van Saint Agur hier bij de Carrefour. Op de markt hebben ze enkel de ‘losse’ variant. De kaasboerin snijdt dan gezwind een stukje van het grotere geheel. Maar zo af en toe is een voorverpakt stukje handiger.

SaintAgur

Blijkbaar is het kaasje moeilijk te verkrijgen is in België, dus mocht iemand van jullie een adres kennen waar ze ‘m wel hebben, laat dat hier dan even weten, dan is het vriendinnetje super tevreden:)

IMG_1080

Kom gauw nog maar ’n keertje terug Anneke!!! Gaan we samen weer Saint Agur smullen:)

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

2 thoughts on “Vriendschap en Saint Agur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s