Mama, papa en zus in Parijs, mét het Krekelvriendenboeket (deel 5)

Vorige week waren mama, papa en zus op bezoek in de Franse hoofdstad. En we hebben samen fameus de toerist uitgehangen:) Voor het eerst sedert ik hier woon nam ik samen met hen de tourbus. Je weet wel, zo een hop-on-hop-off bus die de belangrijkste plekken langs gaat en waarbij het grote voordeel is dat je heel wat van de stad kan zien zonder dat je lange afstanden te voet moet afleggen. Je zit in totaal zo een 2,5 u op de bus.

En wat hebben we ervan genoten, de zon straalde, het verkeer viel reuze mee, de chauffeur reed voorzichtig en bleef geduldig, ons humeur was opperbest. Alle ingrediënten aanwezig dus om er een onvergetelijke rit van te maken.

En ook ‘Den Boukee’ ging mee, waardig (en zonder gène) gedragen door Krekelzus. Eerst op de metro en dan op de bus… 🙂

IMG_1083

Een eerste stop aan de Eiffeltoren:

IMG_1084

IMG_1088

En dan weer de bus op, hup naar de volgende locatie…

IMG_1090

IMG_1092

Alle plekken die ertoe doen in Parijs hebben we gezien: de paleizen, het Louvre, de rijkelijk versierde bruggen, de verfrissende tuinen en parken, de haastige medemens, de verkopers van fris water, de straatartiesten, het musée d’Orsay en de Opéra Garnier.

Aan het eind van de rit deden we ook nog een rondje ‘Place de Triomphe’. Daar draaide de bus gewoon twee keer de hele rotonde rond, net zoals in een film:) Wat ons weer wijselijk deed besluiten dat we hier nooit zelf met de auto zouden durven rijden…

mamaenpapaparijs

Zoveel indrukken, daar krijgt een mens honger en dorst van. Dus ’s avonds met zijn allen naar restaurant Renaud, waar papa steevast een medelevende handdruk krijgt van de obers. Want ons papa kloeg steen en been, bij alle obers en verkopers die zijn pad kruisten, dat hij de godganse dag zat opgescheept met drie winkelende, schaterlachende en luidruchtige vrouwen.

Ach ja, mama en haar twee dochters: enthousiast zijn we wel, ook een ietsje duur, omdat we onze kledingkast een klein beetje hebben aangevuld, en blijkbaar ook een beetje vermoeiend, voor onze papa, lol….

Maar zo erg kan het niet zijn geweest, want over twee maanden komen mama en papa terug, mét zussie. Dan doen we weer andere dingetjes, waaronder een bootvaart op de Seine en misschien ook wel een dineetje aan boord. Papa, hou je vast!!!!

IMG_1093

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

3 thoughts on “Mama, papa en zus in Parijs, mét het Krekelvriendenboeket (deel 5)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s