Bois de Boulogne

Wij wonen pal ten zuiden van het Bois de Boulogne. Eigenlijk op een verre boogscheut, maar als je er met de metro heen wil ben je makkelijk drie kwartier onderweg. Volgens mij ben je te voet dezelfde tijd kwijt.

Maar wij  namen de metro, omdat we een hoofdingang van het park ten noorden wilden hebben. De ingang aan de Porte Dauphine, die leek ons wel wat, want van daaruit kan je langs het grote meer terug richting zuiden wandelen.

Zo gezegd zo gedaan, met de metro naar de Porte Dauphine, dan heerlijk gewandeld in een koude maar stralende winterzon en ter hoogte van La Muette de metro terug naar huis genomen.

Dus eerst zo: van huis naar de Porte Dauphine per metro:

Schermafbeelding 2013-04-08 om 14.41.28

En dan te voet terug: van de Porte Dauphine, langs de vijver naar la Muette.

Schermafbeelding 2013-04-08 om 14.44.26

De Porte Dauphine is een gigantische rotonde en ook een uitrit op de Periphérique:

Porte Dauphine

Het Bois de Boulogne is enorm uitgestrekt. Wij wandelden een hele poos maar hebben zoals te zien is op de kaart maar een ieniemienie klein deeltje van het park gedaan.

Erg mooi is het, en ik neem aan dat, als het straks lente wordt, je hier honderden mensen vindt die zalige rust in het groen opzoeken…

IMG_1026 IMG_1027

Het prille zonnetje doet de watervogels nesten bouwen, ondanks de koude temperaturen.

IMG_1028

Bootjes liggen klaar om straks iedereen die dat wil een romantisch moment te bezorgen:)

IMG_1029

eendje

 

 

IMG_1031

Enig minpuntje: toen wij even in het zonnetje op een bankje zaten zijn twee jonge dames achter ons elkaar in de haren gevlogen. Dat ging gepaard met heel veel geschreeuw en enkele rake klappen. Jammer dat we daar getuige van waren. Ik had het liever niet gezien, maar goed…

IMG_1034 IMG_1035

De terugreis liep naar La Muette, een metrohalte langs lijn 9 (onze lijn). Waarom la Muette? Omdat we daar een gezellig restaurantje hebben ontdekt waar we een zeer late maar smakelijke lunch nuttigden)


IMG_1039

Voor Lies een luxe uitvoering van de alom geprezen Croque-Monsieur. En mijn lievelingshapje op dit adres: Tartaartje van gerookte zalm en avocado. Pat koos, ook traditiegetrouw, voor de Caesar Salade.

La gare

Een zondag zoals wij ‘m graag hebben: buitenlucht, beweging, gezellige babbels, aangenaam gezelschap, zon en lekker eten:)

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

One thought on “Bois de Boulogne

  1. wij zijn naar Frankrijk geweeste en hebben een LANGE wandeling gemaakt. uiteindelijk zijn we de weg kwijtgergraakt en hebben we in een restaurant gegeten … wat hebben we gesmult zeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s