Passy

Gisteren met een vriendin alweer een heel fijne wandeling gemaakt. Deze keer bleven we een beetje in de buurt van Boulogne, en we togen noordwaarts naar Passy.

Met de metro is dat een 10-tal haltes ver. Dat klinkt veel, maar je bent er binnen een kwartiertje. De halte La Muette op onze eigenste lijn 9 is het eindpunt van de rit.

Schermafbeelding 2013-03-28 om 13.58.12

Schermafbeelding 2013-03-28 om 13.58.35

Deze keer geen cirkeltje gewandeld, maar gewoon in een rechte lijn, richting de Eiffeltoren en Trocadéro om daar de metro weer huiswaarts te nemen.

Het was al middaguur toen we aankwamen in de Rue de Passy, dus eerst maar even lunchen in het restaurant La Gare: een tot restaurant ongebouwd oud stationsgebouw. Binnen  een gezellige bar (de wel heel erg trage ober namen we er graag bij), en beneden, aan het einde van de imposante stationstrap ligt het restaurant dat erg groot is en heel wat tafels telt. Wij hebben gekozen uit de lunchkaart, eenmaal salade Chèvre-chaud en eenmaal de gerookte zalm met avocado. Ook nog een glas wijn erbij. Die van mij was ijskoud, ‘dat mag voor een Brouilly‘ zegt mijn man, maar ik vond hem echt veeeeeeeel te koud.

Schermafbeelding 2013-03-28 om 14.24.19

De Rue de Passy is een heel fijne winkelstraat. Hier zijn weinig of geen toeristen te bespeuren, dus heel erg druk wordt het er nooit.  Je bevindt je hier in het 16de arrondissement, bekend om zijn torenhoge huurprijzen en de sjieke peperdure winkels, maar de Rue de Passy maakt daar graag een uitzondering op. Hier is winkelen niet duurder dan in België of Nederland, integendeel!

Fran en ik ontdekten het make-upwinkeltje Kiko en kochten er voor 3,90 euro een mascara, voor 5,90 euro oogschaduw, en vanaf 2 euro heb je een lippenstiftje. Joehoe, kijk, dat is fijn shoppen! Je wil niet weten hoe vrolijk wij dat winkeltje zijn uitgestapt:)

KIKO_colours_in_the_world_header_FR

Even verder in de straat bevindt zich de op het eerste zicht bizarre winkel l‘Entrepot. (Ik had geen fototoestel bij me, lang leve Google Streetview). Ik bedoel het winkeltje, tussen Esprit en Séphora,  met het groene bord:


Schermafbeelding 2013-03-28 om 14.26.22

Beneden een klein halletje met reuzengrote nephortensia’s. Die waren niet te koop, dat hebben we ff gecheckt. De trap leidt je naar een loft van 600 vierkante meter, waar zowel tweedehands kleding en handtassen, nieuwe kleding, leuke hebbedingen voor in huis, tuinspullen en tuinmeubelen, honderden originele verjaardagskaarten, bijzondere zeepjes met bijzonderdere geuren: (peterselie met munt!) te verkrijgen zijn. Als je in de buurt bent en je hebt een geschenk nodig voor iemand, of je wil gewoon iets fijns voor jezelf, dan moet je in l’Entrepot wezen!  Een op en top adres: hier kan je makkelijk langer dan een uur heerlijk snuisteren.

amb1

Nog wat verder in diezelfde Rue de Passy ligt een bakkerij. Op zich niet zo bijzonder zal u denken, maar Pat en ik kochten hier ooit de àller- àllerlekkerste appelflappen die wij in ons ondertussen al vrij lange leven hebben geproefd. Een bladerdeeg waar je helemaal wild van wordt, appelstukjes die van wel heel bijzonder smaakvolle appelbomen lijken te komen, en op een temperatuurtje aangeboden waardoor het lijkt of ze net uit de oven zijn gehaald. OMG, dat zijn appelflappen om U tegen te zeggen. Probeer ze als u hier bent, u zal het zich niet beklagen!

(Lang leve Google Streetview, maar op het moment dat deze opname werd gemaakt stond er net een vrachtwagen voor de bakker, tssss…) Als u van delicatesse-appelflappen houdt, moet u de zaak hebben met de lichtblauwe luifel:)

Schermafbeelding 2013-03-28 om 14.21.28

We bezochten ook nog het overdekte winkelgalerijtje in dezelfde straat en togen verder richting de Eiffeltoren. Daar stond een groep van een twintigtal jonge mensen te dansen voor een of andere filmopname. We vonden het interessant genoeg om even te blijven kijken:)

En na zo enkele uurtjes stappen krijg je geheid dorst, dus op de Trocadéro nog een rond bistrotafeltje uitgezocht op het terras van restaurant Le Coq. Het was koud maar af en toe piepte een waterzonnetje, dus het kon. De vriendin haar man is na het harde vergaderwerk in de Franse hoofdstad ook naar het Trocadéro afgezakt, het was immers ondertussen aperitieftijd!

De terugreis naar Boulogne mondde uit in een tweede aperitief ten huize Cabri, waarna we goedgemutst richting Renaud togen. Garnalen met Thaise saus, Suprème de volaille en pavé de Bar werden vakkundig op onze borden gedresseerd. Het smaakte alweer, zoals steeds bij Renaud, voortreffelijk.

Een heel fijne en plezierige dag (tijdens het winkelen hebben we best wel lol gehad met vieze broeken van obers, traagheid van bartenders, de haarkleur van dames die bij ons op het terras zaten, de ober die express om kleingeld moest zoeken in de hoop dat we zouden zeggen: ‘Laat maar…‘ (wat we ook deden, proest), eindigde dus bij Renaud, alwaar de heer Renaud himself ons na de maaltijd nog trakteerde op een glas champagne en ons even vervoegde aan onze tafel. Hoe leuk is dat?

Ik heb geslapen als een roosje, me gelukkig wetend met zoveel lieve vrienden, deze intrigerende en meer dan interessante stad en haar bewoners en zoveel kleine leuke dingetjes om te doen, hoe klein of onbenullig ze soms ook lijken.

Liefs,

IMG_0599

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Passy

  1. ik ben zot van appelflappen en allerlei ander gebak op basis van bladerdeeg, mmmmmmm.
    volgende maand kom ik eigen mondig ( snap je? ) proeven kathleentje hihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s