Het sneeuwde in Vlaanderen, maar in Parijs lonkte gisteren de lente…

Gisteren, vooraleer we naar de nieuwe klokken van de Notre-Dame gingen luisteren maakten we nog een fijne wandeling door de stad. Saint-Germain, Jardin du Luxembourg, Place du Panthéon, en de Notre-Dame dus…

Ongeveer zo:

Schermafbeelding 2013-03-24 om 16.22.11

Uitstappen in de op-en-top studentenbuurt Cluny-La-Sorbonne. Straatjes vol met eetgelegenheden, een soort van Rue des Bouchers, maar dan in het tienvoud. Vooralsnog leuk om te wandelen, maar Pat zag laatst een reportage op de Franse televisie waarin bleek dat de kwaliteit van enkele restaurants hier te wensen over laat:(

Vlakbij de metrohalte Cluny-La-Sorbonne is het Musée du Moyen Age gelegen. Hier in de buurt is een gloednieuw tuintje aangelegd, waar het heerlijk toeven is. In de perken geurige kruiden en medicinale planten. Als het straks hooglente is, zullen de nu nog jonge plantjes hier vast heerlijke aroma’s verspreiden. En dat die lente er echt wel aankomt toonden de prille voorjaarsbloeiers:

IMG_0989

IMG_0991

IMG_0992

IMG_0993

IMG_0994

Al wandelend ontdekten we weer nieuwe plekjes, waar we nog niet eerder waren geweest.

Zoals het Panthéon, in het centrum van de vele universiteitsgebouwen en bibliotheken.  Een groot plein, imposante zuilen en trappen….

IMG_0996 IMG_0997 IMG_0998 IMG_1004

IMG_1007
IMG_1009

En na de universiteitsgebouwen zochten we graag de zalige rust op in het park. Le Jardin de Luxembourg ligt op wandelafstand, en het zonnetje kwam piepen, dus tijd voor een aangename verpozing:)

We waren niet de enigen… Als de winter zolang duurt dan komen mensen bij de eerste zonnestralen meteen hun huizen uit:

IMG_1013 IMG_1014

Wat een heerlijk weekend.

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

2 thoughts on “Het sneeuwde in Vlaanderen, maar in Parijs lonkte gisteren de lente…

 1. Niet alleen sneeuwde het, ( maar daar zijn wij behoudens enkele vlokjes voor gespaard gebleven) het is ook gruwelijk koud! Wind die van Nova Zembla komt.. Ik kan mij niet heugen ooit eind maart zulke kou te hebben gehad!
  Leuk om een foto van de Rue Soufflot te zien! Elke Bruel fan heeft zich al eens laten vereeuwigen voor het straatnaambord.. ( ik dus ook.. 🙂 )

  • Waw, jij bent een echte Parijskenner:)
   Ik twijfelde aanvankelijk of Bruel wel over deze plek zingt, want er is ook een ‘Place des Grands Hommes’ in Bordeaux. Maar in het lied heeft hij het inderdaad ook over de Rue Soufflot..Dus Paris it is;)

   Een volgende keer neem ik nog een extra foto bij het straatnaambord:)

   Groetjes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s