Bim, Bam…

Gisteren, exact om 17 uur hebben de gloednieuwe klokken van de Notre-Dame voor de allereerste keer geluid, en we stonden erbij, Pat en ik:)

We waren niet de enigen die de idee hadden opgevat om van dat historische moment een klein deeltje uit te maken:

Marie, Gabriel, Anne-Geneviève, Denis, Marcel, Etienne, Benoît-Joseph, Maurice, Jean-Marie. Dat zijn de namen van de nieuwe klokken die sedert gisteren hun gezang mogen voortbrengen overheen de lichtstad. Zij vervoegen de nog enige heel oude ‘bourdon’ Emmanuel, die, omwille van zijn hoogbejaarde leeftijd, maar af en toe zal te horen zijn. Gisteren deed Emmanuel mee:)

De prille gezangen van de plechtstatige torens, brachten gisteren menigeen in vervoering. Toch wel een historisch moment, waarvan wij later aan onze kleinkinderen zullen kunnen zeggen: ‘Wij waren er toen bij, als ze de allereerste keer luidden‘;)

Liefs,

IMG_0599

 

 

 

Met een dikke dankjewel aan Matthias, voor de hulp bij het uploaden van het filmpje. Oorspronkelijk voor mij een onoverkomelijk en ‘conversie-achtig’ probleem;)

Advertenties

7 thoughts on “Bim, Bam…

 1. Lol…. achter ons was een verkeersellende van jewelste aan het ontstaan, en een agent vond er niks beters op dan continu op zijn fluitje te blazen, duidelijk hoorbaar in het filmpje, helaas… 😉

 2. Nou dit is een historisch moment. Kunnen we woensdag ook wel eens naar gaan kijken. Er waren nogal wat mensen op de been, zo te zien.

  • Er was zeer veel volk!! En naar goede Parijse gewoonte liep meteen het verkeer compleet in de war… Een ‘traffic jam’ van jewelste achter ons:) Kijk, op zo’n momenten ben je heel blij dat je daar niet in de auto zit:) xxx Tot woensdag!!!

 3. Wat leuk om dit te mogen meemaken. Inderdaad een moment waar je nog jaren zal van praten. Ik vertel het hier thuis en Robbe vraagt zich af wat ze met de oude klokken gedaan hebben? ‘Kan je daarmee naar het containerpark? En recycleren ze die dan?’ Tja, misschien weet jij daar wel het antwoord op.

  • O jeetje, goede vraag, ik weet het eerlijk gezegd niet. Maar dat is misschien wel op te zoeken. Ik doe m’n best en geef je een antwoord als ik erachter ben gekomen!!

   • Lang leve het internet! Ik las ondertussen dat de oude klokken naar Villedieu zijn gebracht, waar ze rustig wachten tot de Staat een bestemming voor de klokken heeft gevonden. Geen containerpark dus, gelukkig;). Wel staat vast dat ze NIET zullen worden gesmolten, noch opnieuw gebruikt zullen worden. Ik denk dus dat dit wel eens een ‘wordt vervolgd’ verhaal zou kunnen worden.

 4. Deze klokken (de oude dus) hebben inderdaad een historisch verleden, en het zou zonde zijn als de staat er niets zinnigs mee aanvangt. Zeer mooi dat je er dus kon bij zijn. Er is trouwens nu een klok van Nederlandse makelij bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s