Zondag: Naar de tentoonstelling van Marc Chagall!

Wat een feest in Parijs vandaag. Het zonnetje scheen uitbundig, dus allen die niet op de skilatten stonden en heerlijk thuis zijn gebleven gingen de straat op. (Vanaf dit weekend is er een twee weken lange schoolvakantie in Parijs). Overvolle terrassen, winkelende madammen en meneren, spelende kinderen, interessante straatartiesten, enz… Parijs op haar best:).

Vorige week hebben wij via internet tickets geboekt voor de tentoonstelling van Marc Chagall in het Musée Du Luxembourg en vandaag zijn we daarheen getrokken. Ook de tentoonstelling lokte heel wat kijklustigen. Buiten het museum stond een lange rij wachtenden voor de tickets. De mensen die achteraan aansloten werden ervan verwittigd dat ze vanaf hun plek 2 uren moesten wachten. Alleen maar bewondering voor de velen die dat ook daadwerkelijk opbrachten. Maar wij hadden dus al tickets en waren heel snel binnen:)

IMG_0900

IMG_0902

Hmmm, Chagall….. mooie warme kleuren, dromen en realiteit poëtisch door elkaar heen verweven op doek. Chagall verstond de kunst om de kijkers van zijn werk mee te voeren naar werelden die ver van de realiteit lijken af te staan, maar in feite schilderde hij vooral de werkelijkheid, of zoals die zich voor hem voordeed.

IMG_0906

IMG_0903

IMG_0905

Na het museumbezoek was het nog veel te vroeg om huiswaarts te keren, en zeker op zo een stralende dag. Dus we trokken de stad in en maakten onderstaande wandeling: Van de Rive Gauche naar de Rive Droite, over de Pont des Arts (die brug met al die slotjes):

Schermafbeelding 2013-03-03 om 18.55.26

Schermafbeelding 2013-03-03 om 18.55.08

Op weg naar het Musée du Luxembourg liepen we door de Rue Férou. Op een van de gevels daar staat een tekst van Rimbaud afgebeeld. Het loont de moeite even stil te staan en te lezen…

IMG_0897

IMG_0895
IMG_0899
Na het museumbezoek wandelden we rustig naar het Place Saint-Sulpice. Vorige zomer namen we hier ook al foto’s. Dat kon u eerder hier al zien. Nu met een dik jasje, maar toch opnieuw met het zonnetje:) De imposante kerk Saint-Sulpice en een heerlijk grote fontein zijn de blikvangers van dit plein.

IMG_0909 IMG_0912

Daarna zijn we helemaal tot aan de Seine gewandeld. Even de ‘Paris-Pratique’ bovengehaald om te kijken wat voor leuks we nog meer konden doen. Doelloos wandelen doen we het aller-, allerliefst, maar zo af en toe, en zeker rond etenstijd weten we graag waar we ongeveer zijn en, veel belangrijker, waar zitten hier de meest leuke en lekkere restaurantjes??

IMG_0917

We genoten van een heel late lunch, op een heel bijzondere plek, maar daar schrijf ik volgende week meer over. Kwestie van u nog even in spanning te laten wachten;)

Na die zalige lunch (op die speciale plek dus) verder gewandeld naar Les Halles om tenslotte toch weer in mijn meest geliefde deel van de stad, De Marais, te eindigen.

De Marais en de straatartiesten, één geheel…

IMG_0940

Ik heb het gevoeld vandaag: Parijs is klaar voor de lente, haar bewoners zijn klaar voor de terrasjes, de winkeliers zijn klaar voor de lentetoeristen, de politie houdt een vriendelijk oogje in het zeil, de verliefden komen weer afgezakt naar de meest romantische stad ter wereld….

Laat die lente nu maar beginnen.

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

4 thoughts on “Zondag: Naar de tentoonstelling van Marc Chagall!

  1. Hihi… Door deze tekst te lezen heb ik ook goesting om naar Parijs te komen 🙂 hopelijk gaat het al wat mooier weer zijn in de paasvakantie 🙂 ik kijk er al naar uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s