Mop en Disney (deel 2)

Vorige week was het krokusvakantie. En krokusvakantie betekent: Mop in Parijs. En ‘Mop in Parijs’ betekent: Disney!! De Disneystore op de Champs-Elysées hadden we vorige keer al gedaan, nu werd een bezoek gepland aan Disneyland-Paris.

Daarvoor moet niet alleen de metro genomen worden maar ook de RER (Réseau Express Régional). De RER is vergelijkbaar met de metro, een soort trein die deels onder- en deels bovengronds rijdt. Alleen kan je met de RER iets verder weg uit het centrum, en is de RER die wij namen véél mooier en netter dan onze getrouwe metrostellen op ‘ligne 9’. Marne-La Vallée ligt net buiten Parijs, dus wij succesvol de RER op… Anderhalf uurtje reistijd en je komt veilig bovengronds vlakbij de ingang van het Disneypark.

Mop in haar nopjes:

IMG_0768

Het pretpark zelf hebben we niet bezocht, maar wel de straatjes erom heen. Daar zijn tal van Disneywinkels, en daar was het Mop om te doen;)

IMG_0770

IMG_0771

IMG_0774

Een pretpark, daar hoor je pret te hebben. En met Mop is dat dus geen enkel probleem. Alle sleutelhangers, popjes, prinsessenkleren en geestige mutsen werden bestudeerd, gekeurd en waar mogelijk, gepast:)

IMG_0775

En ze liet me ook beloven om in de paasvakantie samen het volledige park te bezoeken. (Hellup!;)

Op de terugweg weer keurig de RER op, en dan metrolijn 9 naar huis. De terugreis verliep ietsje sneller. Mop telt op de metrolijn de haltes die we nog moeten doen en zegt vrolijk: ‘Mam, nog 7 haltes en we zijn er, dat ging vlotjes hé!’

En waar gaat de reis naartoe, dames?’ horen we de meneer die net rechtover ons was gaan zitten vragen… Lol, er zat een Vlaming naast ons op de metro. Hij was met een collega leraar uit het Brusselse met een groep studenten handelswetenschappen onderweg naar de bureaus van TF1. Een Franse televisiezender die in Boulogne haar hoofdkantoor heeft.

We raakten gezellig aan de babbel. Toen hij hoorde dat Mop en ik leerkracht waren ging het gesprek al snel over ”t Onderwijs‘:). Hij had net nog tegen zijn collega gezegd dat iedereen op de metro, dik en dun, stoer en braaf, arm en rijk, blank en zwart, een eigen verhaal had en dat hij best wel heel nieuwsgierig was naar de verhalen van al die mensen.

Nou, ons verhaal heeft hij alvast in verkorte versie te horen gekregen, en die man was er precies wel enthousiast over:) We wensten hem nog een prettig en interessant bezoek aan het televisiestation en hij wenste ons nog veel succes met ons ‘Parijsavontuur’.

Leuke ontmoeting was dat. Graag meer van dat!

Liefs,

IMG_0599

Advertenties

5 thoughts on “Mop en Disney (deel 2)

  1. Wat een leuk moeder – dochter uitstapje. Dat is genieten, hé. Koester dat maar.
    Als je nog een plaatsje vrij hebt voor Disney in de paasvakantie, ik ben wel kandidaat hoor.
    lieve groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s