Weer een film!

Ondertussen heb ik al enkele keren uitermate genoten van de Franse Cinéma, man wat kunnen die Fransen goede films maken:)

Op 10 okt komt in de bioscoop hier in Boulogne ‘Dans la Maison‘ uit.  Lijkt me een goed en stevig verhaal, mét twee mensen die hun pluimen meer dan verdiend hebben in de cinemawereld: Fabrice Luchini en Kristin Scott Thomas, (bekend van ‘Haar naam was Sarah’).

Germain (Fabrice Luchini) is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal ‘In het huis’ leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas. Hij blijkt een scherp gevoel voor observatie te hebben vermengd met voyeuristische neigingen. Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw (Kristin Scott Thomas) en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot? Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel, waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan. (bron: http://www.cinenews.be)

Liefs,

Advertenties

2 thoughts on “Weer een film!

  1. Ziet er goed uit!!! Begin nu ook naar Franse films te kijken. 🙂 Heb gisteren ‘l’emmerdeur’ gezien. Hilarisch. mooi.

  2. Gisteren was de hoofdrolspeler Fabrice Luchini te gast in het 8-uur journaal op France 2. Die man intrigeert me, ik ga meer films waarin hij speelt bekijken! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s