Lazy sunday afternoon…

Ook in Parijs was het vorig weekend, net zoals in België, heel mooi weer. Een echt nazomertje kregen we zomaar cadeau. Een strak blauwe hemel, de stralende zon er middenin, geen wolkje aan de lucht en zeer aangename temperaturen. Voor ons ook een weekend waarin we weinig verplichtingen hadden. Er waren geen boodschappen meer te doen en de administratieve rompslomp waarin we de laatste weken heel veel tijd hebben gestoken, loopt stilaan ten einde. Alleen onze rijbewijzen moeten nog ‘verfranst’ worden en dat schijnt, als we andere buitenlanders mogen geloven, nog een serieuze ‘pain-in-the-ass’ te worden. Maar goed, daarvoor hebben we een jaartje de tijd, dus dat komt nog. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd, hier op de blog;)

Pat heeft het op kantoor ondertussen erg druk, hij werkt hard (lees: hij maakt zeer lange dagen) en moet steeds vaker naar het buitenland. (Hij heeft me naar Parijs gelokt met de belofte dat hij veel minder zou gaan reizen, maar niks is minder waar. De komende weken staan Polen, Dubai en China op zijn zakenreisprogramma), dus dubbel en dik genieten van elk vrij moment tijdens het weekend is de boodschap, en dat hebben we gedaan.

In De Marais was er dit weekend de Vintagebeurs.

Allerlei spullen uit de jaren 20, 30 tot ongeveer de 50-er jaren worden er aangeboden aan, niet onbelangrijk,  vriendelijke prijzen. Jurkjes, deux-piecekes, motorhelmen, jassen, kleine meubelstukken, wat een verrukking om hier rond te snuffelen. Kastjes en stoelen zoals mijn meme en pepe ze hadden zijn nu weer helemaal ‘in’.  Talloze jurken waarin je heden-ten-dage zo mee buiten kan komen. En last but not least: parfums met die zoete bloemige geurtjes die je doen denken aan je kindertijd.

In het blad ‘Vivre Paris’ had ik in een opwelling deelgenomen aan een wedstrijd om, naar aanleiding van de retrobeurs, een flesje retro-parfum te winnen. Je moest enkel je mailadres doorsturen, dus niks schiftingsvraag of zo… dat durfde ik wel eens te wagen.

Amper één dagje later kreeg ik volgend berichtje in de mailbox:

Bonjour Kathleen,
Merci d’avoir participé à ce jeu et BRAVO, vous venez de remporter un exemplaire du parfum “Poudré”, de Jovoy Paris .
Pour récupérer cette fragrance, merci de vous présenter le 28-29 ou 30 septembre à l’Espace des Blanc Manteau (4è arr.) lors de la 10è édition du Salon du Vintage.
Demandez à l’entrée le stand Vivre Paris et le tour est joué.
Plus d’infos sur le Salon du Vintage sur : www.salonduvintage.com
Belle fin de journée.
L’équipe de Vivre Paris et Le Salon du Vintage.

 

Whoootttt!! Ik had gewonnen:)

Dus mijn flesje meteen opgehaald, op de beurs. Een vriendelijke man van Jovoy Paris verwelkomde ons met open armen, hij parfumeerde me met het gewonnen luchtje en … het ruikt (gelukkig) heerlijk! Hij legde me nog uit dat de geuren van Poudré zijn gebaseerd op de poeders die men gebruikte in de pruikentijd;) Zeeeeeer oud luchtje dus, lol…. Enfin, duizenden bloemen omringen me nu in een fris samenspel met een beetje zoet en ook wat citrus:). Een mooie zwarte doos, een sjiek tasje erbij en wij weer content op pad.

Dat moest gevierd worden, vlakbij huis een zonnig terras opgezocht én gevonden bij Island Pub, een verfrissende Virgin Mojito besteld met een bordje tapas (het was ondertussen al half 4) en genoten…

Dan een bankje opgezocht in het park, want het was écht veel te mooi weer om binnen te zitten, en opnieuw … genoten.

Van een lazy sunday afternoon gesproken;)

Liefs,

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s