Barbizon

Barbizon is een heel klein dorpje, op ongeveer drie kwartier rijden vanuit Parijs, richting het zuiden. Een vrij rustig dorp dat is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, omdat hier heel wat landschapschilders en dichters hebben gewoond. Zij zochten en vonden inspiratie in de zeer nabijgelegen bossen van Fontainebleau. Onder andere Théodore Rousseau, Jean-François Millet en Jean-baptiste Corot genoten hier van de rust en de schoonheid van de natuur. Het dorp en de ondertussen ontstane ‘School van Barbizon‘ floreerden vooral in de periode tussen 1830 en 1875.

Nu is het vooral een woonplek voor de ‘Happy Few’ (aan de prijzen van de villa’s te zien bij de plaastelijke makelaar) en een fijne stopplaats voor de toeristen, onderweg naar of op de terugweg van het zuiden.

Ik vermoed dat het hier tijdens de zomermaanden dan ook een drukte van jewelste is, maar begin september is daar weinig van te merken. We liepen door de  ‘Grande Rue’, zoals de naam doet vermoeden, de hoofdstraat (en bijna enige straat) van het dorp, waar je de ene galerie naast de andere vindt. Veel groen, bloemen in allerlei geuren en kleuren, mooie villa’s, schitterende omgeving…

U merkt het meteen, een vergelijking met ons eigenste Sint-Martens-Latem is niet ver weg:)

Een bakker (heerlijke foccacia met olijven, kopen!) en een kleine groenteboer zitten verscholen tussen de galerieën, loop er gerust even binnen, kwestie van de plaatselijke middenstand ook iets te gunnen:)

Er is, ook in de hoofdstraat, het Hotel Les Pleiades. Voor liefhebbers van rust, spa en groen echt een aanrader lijkt me.

Barbizon, je bent er zo doorheen gelopen. Het hele dorp behelst één straat, met vele galerieën, restaurants en sjieke villa’s. Maar eens doorheen de hoofdstraat strekt het bos van Fontainebleau zich voor je uit. Hectares groot, wekenlang wandelplezier gegarandeerd. Neem je gsm en een kaart van de omgeving mee, hier verloren lopen is gevaarlijk!

Liefs,

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s