Warm

Wat is het de laatste weken warm in Parijs. We hebben dan wel geen lente gehad, en juni en juli waren qua weer ook al niet om over naar huis te schrijven, maar nu haalt die zon toch wel haar schade in… Ze straalt erop los. Soms trekt een wolkendek voorbij, maar afkoelen doet het geenszins.

Het kan nu wel heel ondankbaar klinken, maar van mij mag het gerust een beetje frisser. Slapen lukt amper, de verse vis net aangekocht op de markt moet aan tgv-snelheid naar de koelkast, vrije schaduwplekken in het park zijn zo ingenomen en ik sjouw me een ongeluk aan liters fris water uit de supermarkt…

Gelukkig vind je in de stad op zowat op elk plein een fontein…

In het Jardin de Luxembourg spelen kinderen al jaar en dag vrolijk met de gehuurde zeilbootjes. Er staat vandaag voldoende wind, dus de bootjes doen het goed, van de ene kant van de vijver naar de andere. Meer dan wind en de lange stok met rubberen uiteindes zijn niet nodig. De kinderen rennen van de ene kant van het water naar de andere, hun eigen bootje goed in de gaten houdend, dan huppakee een goedgemikt tikje tegen de boot en rechtsomkeert naar de andere zijde:) Eindeloos vertier…

Een toeristenpapa probeert het met een telegeleid racebootje, maar dat heeft niet half de charme van de zeilbootjes en maakt ook nog lawaai, dus na 5 minuten houdt hij er wijselijk mee op. Het hoort gewoon niet, op deze plas horen oude sjofele zeilbootjes te varen, niks meer en niks minder.

We wandelen het Jardin uit, richting l’Observatoire. Hier mag het publiek het gras betreden. Her en der verspreid over de pelouse liggen koppeltjes en enkelingen. Uitrustend, lezend, genietend.

Opnieuw een prachtige fontein, klaterend water en beelden die tot de verbeelding spreken. De wereld wordt gedragen door de vrouwen, dat blijkt eens te meer bij het bestuderen van dit kunstwerk. De 4 forse dames stellen 4 continenten voor. Ik las ergens dat men Oceanië hier buiten beschouwing laat, omdat je dan 5 beelden hebt, en dat klopte niet helemaal in het geheel.

Heerlijk, al dat spetterende water, zeker bij temperaturen om en bij de 30graden.

Liefs,

Advertenties

3 thoughts on “Warm

    • Zekerste weten!!! We genieten zoveel mogelijk van de stad, maar het doet ook deugd om af en toe gewoon eens thuis te zijn, op ons kleine appartementje. Dan kook ik lekker en trekken we een flesje wijn open. Zo kunnen we rustig bekomen van alle drukte in de stad:)

  1. Pingback: Zondag: Naar de tentoonstelling van Marc Chagall! | Ons Parijsavontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s