Yummie

In elke wereldstad, in iedere provinciegemeente en zowat in elk dorp kan je tegenwoordig heerlijk eten. Dat is in Parijs niet anders. Aangezien ik veel vrije tijd heb, is het ook niet zo erg om midden in de week een restaurantje te doen. Vroeger was dat lastiger want om fris voor de klas te staan dook ik vaak al tegen tien uur onder de lakens. Tot ongenoegen van manlief, die steevast alleen met een boek, of alleen voor de televisie de avond moest zien door te komen.

Niet meer dus, want ik hoef er nu niet meer zo vroeg ‘uit’. We genieten vaak eerst van een aperitief, soms buiten de deur op een terras, soms ook gewoon thuis. We eten daardoor algauw wat later en doen tegenwoordig ‘doordeweeks’ zomaar eens een restaurantje.

Restaurant Renaud, onze buurman die jullie al kennen uit vorige blogjes, is deze week gesloten, maar vorige week zijn we er nog even langgeweest. Renaud zelf hebben we niet gezien, waarschijnlijk is hij ook zelf met verlof. Gevolg: de obers hadden tijd, energie en durf te over om een beetje te dollen met de gasten aan tafel.

De ene ober duikt weg onder de zetel, de andere staat maar al te graag mee op de foto:)

Enfin, onze maaltijd verliep in opperbeste stemming. Een malse ‘Magret de Canard’ met Gratin Dauphinois, vergezeld van een flesje wijn ‘Brouilly’. Geen foute keuze, al zeg ik het zelf;)

Onze dessertenliefhebster-pur-sang Liesbeth was ook mee, zij koos na de maaltijd nog voor een ‘Tiramisu aux Framboises’. Uit angst dat een dergelijke zoetigheid na de copieuze maaltijd voor ons teveel van het goede zou zijn besloten Pat en ik geen dessert te nemen. Toch bracht de ober drie lepels…. Hij vermoedde vaneigens wat er zou gaan gebeuren…

En, inderdaad, die extra lepels zijn van pas gekomen. Dat dessert is werkelijk waar niet te versmaden. Schaamteloos lepelden we ons Liesbeth haar zorgvuldig uitgekozen dessert naar binnen. Doodzonde dat het potteke niet groter was, doeme toch… Wat was dat lekker!!!!!

Ik neem het volgende keer weer:)

Liefs,

Advertenties

2 thoughts on “Yummie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s