Où est la sortie?

Weekend in Parijs. Er hoeft niet gewerkt te worden, de ramen waren al gelapt, het appartementje is ‘spic en span’ netjes gepoetst, de boeken en tijdschriften liggen aan de kant, de keuken is steriel clean, … Tijd voor ontspanning!

Aangezien ik nog steeds een linnen broek nodig heb, heeft manlief het sublieme idee om de stad in te trekken, op zoek naar de grote boulevards, met de nòg grotere winkelparadijzen:) Dat zie ik wel zitten, whooootttt, shoppen in Parijs, hier heeft iedereen het toch over??? Parapluutje mee want het ziet een beetje grijs, metro induiken en hup naar het centrum:)

(U ziet, ik mag weer aan het raampje zitten;)

De metrorit verloopt in opperbeste stemming, ik geniet bij het vooruitzicht sjieke broeken te zullen vinden van grote merken, voor supergesoldeerde vriendelijke prijzen….

Halte Havre Caumartin (ligne 9) stappen we uit, zo de Galleries Lafayette en Printemps binnen.

Groot is onze verbijstering: Enige drukte hadden we wel verwacht, maar dit is nooit gezien: massa’s mensen lopen hier kriskras door elkaar, je kan er letterlijk over de hoofden lopen. Meer nog, er zijn teveel hoofden om overheen te lopen… Een hele meute Japanners heeft bezit genomen van de Parijse megastore. Busladingen vol worden hier gedropt. Meterslange rijen staan voor de boetieks van Dior en Chanel, allemaal op zoek naar dat ene dure artikel, dat nu is afgeprijsd. Aan de boetiek van Louis Vuitton een nòg langere geduldige rij Japanners… Ze hebben geduld, dat moet gezegd…

Plots aan één van de ingangen van de winkel tumult: opnieuw zijn enkele bussen aangekomen, opnieuw honderden ‘verse’ Japanners, met hun spleetoogjes turend naar dat ene hebbeding…. Reikhalzend uitkijkend naar die ene langverwachte aankoop. Dat ene moment van opperste gelukzaligheid.

O jeeeee, hier willen wij niet zijn, hier worden wij onwel, in deze drukte, dit tumult, het duwen en trekken, dan maar geen broek… Help…

Où est la sortie???

Advertenties

2 thoughts on “Où est la sortie?

  1. Hihi … En toch, als ik naar Parijs kom, dan gaan we ook shoppen bij die grote winkels 🙂 Ookal is er veel volk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s