Markten doen…

Lieve mensen,

Straks, als jullie massaal naar Parijs komen, komt zekersteweten de essentiële vraag: ‘Waar kunnen we naar de markt, en welke zijn de meest waardevolle om te doen?’

In Parijs zijn, (niet schrikken) zo’n 82 markten te bezoeken. Verspreid over de ganse stad, te bezoeken zowel op weekdagen als tijdens het weekend. Genoeg te beleven dus:) Hieronder een korte opsomming van de meest waardevolle, maar laat u vooral verrassen en kuier heerlijk de hele stad door. Op elke dag van de week is ergens wel een markt aan de gang, en niks is leuker dan onverwachts een aan de gang zijnde markt ‘tegen het lijf te lopen’:)

Voor de mensen die graag voorbereid zijn een korte opsomming, die welteverstaan compleet onvolledig is;)

  • Le marché d’Aligre: elke dag geopend van 7 tot 14u, behalve op maandag. (3 Place d’Alligre, 75012 Paris)

Deze markt is één van de meest geanimeerde en meest verfrissende en sympathieke van Parijs. Je vindt er Afrikaanse, Indische en Aziatische producten die vriendelijk geprijsd zijn. De markt wordt omgeven door terrasjes, die bij zonnig weer druk bezocht worden. (Neem een koffietje in Le Baron Rouge bijvoorbeeld).

  • Le marché de Belleville: Op dinsdag en vrijdag van 7 tot 14.30u (63 Boulevard de Belleville, 75011 Paris)

Verse producten van eerste klas kwaliteit! Tegen het einde van de markt worden de producten in prijs verlaagd. Je hoort hier elke taal: van Arabisch, over het Chinees naar het Frans.

  • Le marché des Batignolles: Elek zaterdag van 9 tot 14u (64 Rue des Batignolles, 75017 Paris)

De meest grote biologische markt in Parijs. Je vindt er een grote keus aan verse fruitsoorten en groenten, die toch vrij prijzig zijn. Boodschap is de producten op prijs en kwaliteit goed te vergelijken. Voor de moedigen onder jullie: vergeet niet om aan het kraam van de verse kruiden een vers geperst kruidendrankje te proeven:)

  • Le marché des enfants rouges: op dinsdag, woensdag en donderdag van 8;30 tot 13u en van 16 tot 19.30u. Op vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 14u. (39 Rue de Bretagne, 75003 Paris)

Dé place-to-be als u van marktjes-lopen houdt: historisch, levendig, hoge kwaliteitsproducten en authentiek:) Fotografen onder jullie zullen hier ook likkebaardend rondlopen. Omwille van de kleurenpracht van de producten zijn hier mooie plaatjes te schieten:) De naam herdenkt de kinderen van het oude weeshuis die gehuld werden in rode capes.

  • Le marché de Barbés: Op woensdag en zaterdag van 7 tot 14.30u (Boulevard de la Chapelle, 75018 Paris)

Op deze plaats komt de metro even bovengronds, en net onder die metrolijn bevindt zich de markt. Een levendige sfeer, die tegen de klok van 11u haar hoogtepunt bereikt:) De markt is druk bezocht, wat resulteert in dichte drommen mensen onder die metrorails.

  • Le marché Place des Fêtes: Op maandag en vrijdag van 7 tot 14.30u en op zondag van 7 tot 15u. (Place des Fêtes, Sur te terre)

Hier vindt u talloze locale producten, rechtstreeks te kopen bij de telers. Voor seizoensproducten bent u hier dus aan het juiste adres:) Aanrader: honing van de imker Rémy Vanbremeersch, die blijkt excellent te zijn:)

  • Le marché Saxe-Breteuil: Op donderdag en zaterdag van 7 tot 14.30u (Avenue de Saxe 75007 Paris)

Deze markt biedt een extra bezienswaardigheid: het fabuleuze uitzicht op de Eiffeltoren! Hier is de drukte iets minder, maar de markt biedt toch een grote verscheidenheid aan producten, die toch net iets duurder zijn…

Zo, ik start vanaf donderdag met het bezoeken van de talloze markjes. Als ik er nog eentje ontdek dat meer dan de moeite waard is, dan hoort u dat natuurlijk van me!

Liefs,

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s