Een geschikte woonplek, niet evident…

We bekeken, samen met een geduldige mevrouw van het bureau, in totaal 9 appartementen op één dag. Het was hollen van het een naar het andere. Tien minuten kijken en hop naar het volgende. Met deze minimale kennis moet je dan aan het einde van de dag een keuze kunnen maken. Tijd om dingen op te meten, de buurt even te verkennen of te checken of alle stopcontacten het wel doen is er gewoonweg niet. Kijken en beslissen, voor u zijn er tientallen andere gegadigden. Het was erg ontgoochelend. We wisten dat het budget ons niet in staat stelde om residentiële buurten te gaan opzoeken, maar sommige appartementen waren toch wel erg ‘basic’.

Van de 9 bezochte woonmogelijkheden hebben we er uiteindelijk slechts één overgehouden. Op wandelafstand van het kantoor voor Pat, op de 7de verdieping, met een klein terras, helemaal gerestaureerd en net geschilderd, ook een mooi gloednieuw laminaatje erin. Een vrij ruime woonruimte, een slaapkamer waar een tweepersoonsbed én een kleerkast in past (niet vanzelfsprekend in Parijs), een nieuwe badkamer, een oude keuken en een hal waarin een grote ingemaakte kast staat. Het uitzicht was fenomenaal: hoge kantoortorens, moderne flatgebouwen, een rustig groen minipark beneden, de Seine aan de achterzijde. Vlakbij talloze winkels, terrasjes en restaurantjes, op minder dan 1 minuut van het metrostation dat je naar het centrum van Parijs brengt. Dit zagen we wel zitten. Pat mag tot 8uur slapen, dan is hij nog om 8:30u op kantoor. En wie weet kan hij ’s middags thuis een vers soepje komen drinken. Ik droomde al.

We tekenden dan ook gretig in op dit adres, nummer 7 van de 9 op onze lijst. Al de rest was voor ons onaanvaardbaar. Vaak haakten we af omdat het uitzicht barslecht was. Eén appartement dat we bezochten kreeg op geen moment van de dag rechtstreeks zonlicht binnen, dusdanig zat het ingesloten tussen andere flats. Voor ons dus een onaanvaardbare, heel donkere, sombere en deprimerende omgeving. Hoeven we niet. Andere woningen waren ronduit vies. Nog andere lagen langs een zeer drukke weg. No way.

Nu is het wachten op een reactie. Ons dossier zal worden doorgegeven aan de eigenaar, die keurt, wikt en weegt en beschikt uiteindelijk.  Met een beetje geluk krijgen we deze week goed nieuws, als dat niet zo is start de zoektocht van vooraf aan. We’ll keep our fingers crossed:)

We namen heel wat foto’s, in het geval we positief nieuws krijgen, post ik de foto’s in een volgend blogje.

 

Advertenties

2 thoughts on “Een geschikte woonplek, niet evident…

  1. ok,Kathleen laat ons dan eens wat foto’s van jullie stekje zien. HET IS VAST EN ZEKER EEN HEEL AVONTUUR!!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s