Schot(je) in de zaak?

Vandaag heeft dan eindelijk het bedrijf dat voor ons een woonplek gaat zoeken contact genomen. Echt contact kan je het niet noemen, ze stuurden alvast een invullijst per mail:

  • Of we bezwaar hebben tegen vast tapijt? Ja dus… daar kruipt vuil in en je weet nooit wie er voorheen heeft gewoond.
  • Of het appartement op de gelijkvloerse verdieping mag gelegen zijn? Liever niet, we zitten nogal graag hoog en droog.
  • Hoeveel kamers we wilden? Eén volstaat, die mensen denken toch niet dat wij duizenden euro’s per maand te spenderen hebben?
  • In welk arrondissement we wilden wonen? Weten we niet…
  • Of we bereid zijn om samen aan een teleconference deel te nemen, zodat wij onze wensen nog concreter kunnen uiten? Euh, ja, dat kan, maar liefst niet tijdens de schooluren, mijn vrouw staat voor de klas, ziet u?
  • Of wij op 12 april naar Parijs kunnen komen om al enkele mogelijke woonplekken te bezoeken? Een heel snelle blik in de agenda leert me dat 12 april in de paasvakantie valt, dus dat zou kunnen…
  • Of wij weten dat de meeste studio’s en appartementen zonder ingerichte keuken worden verhuurd? Neen, dat wisten wij niet. Wat dus betekent dat we nog enkele keukenkastjes, een kookfornuis, een stoomoven en een gewone oven mogen aanschaffen.
Nadat Pat het netjes ingevulde lijstje had teruggezonden ging de telefoon, Paris à la ligne:

OK, de teleconference gaat door, maar een exacte datum kunnen we nu nog niet vastleggen want ‘monsieur Huppeldepup’ (Pat kan de naam niet herhalen) is er vandaag niet. We regelen dat zo snel mogelijk voor u. We merken ook dat u geen voorkeur heeft opgegeven voor een bepaald arrondissement? Maar dan stellen wij toch ‘le 16ième’ voor! Residentieel, mooie appartementen, toffe uitgaansmogelijkheden, heel leuke winkeltjes, én vlakbij het kantoor van meneer.

Klinkt allemaal erg aardig en mooi… TOT madame (me myself dus) het internet opgaat en opzoekt waar dat 16-ième dan wel gelegen is. Aha! Grenst aan het Bois-De-Boulogne, altijd fijn, een bos en park in de buurt… Ik lees vol overgave verder:

Het 16de arrondissement staat bekend als het deel van Frankrijk met de hoogste huizenprijzen. Het is vooral geliefd bij welgestelde Parijzenaren en is dan ook een zeer sjieke woonwijk. Exclusieve boetieks, luxe restaurants en traiteurs vind je er naast elkaar. Hier ligt ook het bekende tenniscomplex van Roland Garros. 

Mijn adem stokt. PAT!!!! Dat gaat niet lukken zulle manneke:) Lol..;

Goed, het 16de wordt het dus écht niet, dat staat vast. Maar laat die andere arrondissementen maar komen. Desnoods schuimen we ze allemaal af, tot we een propere, mooie, fijne, rustige plek hebben gevonden…

U wordt verder op de hoogte gehouden:)

Liefs!

Advertenties

One thought on “Schot(je) in de zaak?

  1. morgenavond “live ” verslaggeving in een of andere italiaan in het romantische destelbergen hihi. we zullen aan je lipjes hangen trezeken. tot morgen aan de kerk van eke samen met een passend gilleke . flauw rijmpje hé. daaaaag kathleentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s