Pat wil porridge :)

Vanavond is Pat thuis gekomen, na 5 dagen congres in Parijs. Het was druk in Parijs, de urologen bleken lange opblijvers maar sympathieke compagnons. Het hotel Edouard VII, was voortreffelijk, de temperatuur op de kamer was tropisch. In het restaurant ‘Le Petit Colbert’ was het eten lekker, maar er liep een heel brutale en onbeleefde kelner rond. Een demper op de feestvreugde.

  • tartare de légumes
  • chair de crabe et avocat
  • St. Jacques poelées, pommes grenailles et pleurotes
  • vacherin glacé à la framboise

Thuis aten Liesbeth en ik braadworst, erwtjes en wortels met gebakken aardappeltjes. Het contrast kon niet groter zijn. Een andere avond werd door de heren urologen gedineerd in restaurant l’Absinthe. Hier was het eten nòg lekkerder en de bediening was picobello!

  • Ravioles de Romans à la crème de langoustine
  • La pintade marinée, coriandre fraiche, pommes écrasées
  • assiette de desserts

Enfin, om dit verhaal kort te houden: na dergelijke ‘zware’  culinaire inspanningen, wil Pat enkel en alleen nog een bordje porridge (havermout in het Vlaams). Ik schotel het hem voor, een bordje pap… En het smaakt hem! Ondanks het drukke programma had Pat de tijd om even te flaneren door de duurdere straten van de stad. Kwestie van dat nu al even te doen, zo kan hij later vrouwlief mooi op het ‘iets goedkopere pad’ houden;)

Tijdens het flaneren ontdekte hij een zaak waar ze de door mij zo gegeerde ‘macarons’ verkochten. Een sjieke doos met 15 van die heerlijkheden erin pronkt nu op de salontafel:

Inclusief een foldertje waarin alle smaken nog eens heel uitdagend opgesomd worden:

Ik snoep vanavond mijn buikje rond, onderuit gezakt op de bank, met de nieuwe Paris Match op schoot en één oog gekluisterd aan de buis waar de minister van onderwijs gevaarlijke spelletjes speelt met de vakbonden…

Lieve groet, Kat

Advertenties

2 thoughts on “Pat wil porridge :)

  1. De macarons zijn ondertussen allemaal verorberd. Volgende week vertrekt pap weer naar Parijs, ik geef ‘m een lijstje mee met de smaakjes die we willen uitproberen. Jij nog voorkeuren? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s